Søsters syndigt gode fastelavnsboller med remonce

Skærmbillede 2015-02-14 kl. 16.57.34

Jeg synes helt klart, at Fastelavn slår Halloween som helligdag med flere længder:

  1. Man behøver ikke klæde sig ud som noget uhyggeligt
  2. De store muller, som man har fået fra bodyfit-timerne, kommer endelig til sin ret, når der skal slås katten af tønden (indsæt selv “stærk-arm” emoticon)
  3. FASTELAVNSBOLLER!!! (Fremfor græskarsuppe eller græskartærte)

Fastelavnsboller er i min optik, noget af det bedste der findes! Selv min kæreste, som normalt HADER kage, har måttet overgive sig til denne sukkerfest af en højtidsbolle, og derfor er jeg naturligvis nødt til at bage en ny portion til imorgen. Hvis du også vil bage med, så får du opskriften lige her:

Du skal bruge (16 boller):

  • 1 dl mælk
  • 1 pk gær (50 gram)
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 spsk kardemomme
  • ca. 6 dl hvedemel

Remonce:

  • 100 g rå marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør

Sådan gør du:

  1. Lun mælken i en gryde til den bliver lunken-varm
  2. Hæld den varme mælk i en skål, og rør gæren ud i mælken
  3. Tilsæt herefter smør, æg, sukker, kardemomme og hvedemel (NB! hold lidt af hvedemelen tilbage)
  4. Ælt dejen godt og stil den til hævning i en tildækket skål i cirka 1 time
  5. Efter en time rulles dejen ud til en stor firkant og skæres i 16 (nogenlunde) firkantede stykker.
  6. Bland ingredienserne til remoncen og læg en portion i midten af hvert firkantet dejstykke
  7. Saml dejen om fyldet, og klem åbningerne godt sammen – remoncen vil gerne flyde ud, hvis den kan finde et smuthul
  8. Stil bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad dem evt. hæve en times tid (plejer jeg dog ikke at have tålmodighed til, hihi)
  9. Bag bollerne midt i ovnen i 10 minutter ved 225 grader til de er gyldenbrune. Herefter tages de ud, afkøles og pyntes med glasur og krymmel. Nyd dem lune. Velbekomme!

Skærmbillede 2015-02-14 kl. 16.57.52

Søstertip: Stil bollerne i køleskabet

Skal du have gæster imorgen? Og har du ikke tid til at stå og bikse med remonce og bolledej inden gæsterne kommer? Intet problem! Forbered bollerne i dag til og med punkt 7, og stil dem derefter i køleskabet natten over med lidt wripwrap omkring. Ca. 30 minutter inden gæsterne kommer putter du bollerne i ovnen, så kan de lige nå at køle ned til glasur og krymmel, inden de skal serveres. Alternativt er disse boller også velegnet til en tur i fryseren. 😉

Skærmbillede 2015-02-14 kl. 16.58.05

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s