Sunde gulerodsmuffins med syndig frosting

Skærmbillede 2013-11-30 kl. 10.51.35Nogen gange er man bare nød til at gå på kompromis. Således også med denne opskrift hvor ugens syndige og ugens sunde snack smelter sammen til en pivlækker muffin. Jeg bagte dem til min bachelorgruppe i går, hvor vi havde sidste vejledning i vores bachelorprojekt, og jeg tør godt sige, at de blev godkendt. Uden at prale er det de bedste gulerodsmuffins jeg har smagt, og så er der endda ingen sukker i!!! Opskriften på muffins er fra bloggen Anna-Mad, mens opskriften på den syndige frosting er helt min egen. Bag dem imorgen så kommer dit hjem til at dufte af jul. Her er opskriften:

Ingredienser sunde muffins (16 stk)

  • 4-5 modne bananer
  • 20 friske dadler (uden sten)
  • 4 spsk solsikkeolie
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • Lidt revet muskat
  • 2 håndfulde valnødder
  • 5 skrællede medium gulerødder
  • Skal fra 2 citroner
  • 2 dl kokosmel
  • 2 håndfulde rosiner
  • 4 dl grahamsmel

Fremgangsmåde:

  1. Mos bananer og dadler i en foodprocesser, og kom derefter blandingen i en stor skål.
  2. Pisk blandingen sammen med solsikkeolie, æg, kanel, kardemomme og revet muskat.
  3. Riv gulerødder groft og citronskal fint, og tilsæt det til dejen sammen med grofthakkede valnøddekerner og kokosmel.
  4. Til sidst tilsættes rosiner og grahamsmel. Bland det hele godt, og fordel dejen i 16 muffinsforme. (evt. i en muffinspande).
  5. Muffinsne skal hygge sig i ovnen i ca. 50 minutter ved 180 grader. Bliver de for mørke til sidst kan du skrue lidt ned.
  6. Lad kagerne køle ned, og dekorer dem med lidt syndig frosting, hvis du er i det humør. (gulerodsmuffinsne kan også sagtens spises uden. 😉

Skærmbillede 2013-11-30 kl. 10.51.18

Ingredienser: Syndig frosting

  • 200 g flødeost (jeg brugte Philadelfia)
  • 2 spsk vand
  • 1 dl flormelis
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • Revet citronskal
  • Hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

  1. Skær flødeosten i mindre stykker og bland den med flormelis og citronsaft. (Vær præcis med at måle ingredienserne af, frostingen bliver let for flydende).
  2. Smør frostingen på de kolde gulerodsmuffins, og dekorer dem med revet citronskal og hakkede valnødder.

Skærmbillede 2013-11-30 kl. 11.27.55Søstertip: Regitzes Køkken

Vidste du godt, at de har en super sej madblogger inde på woman.dk? Hun hedder Regitze, og hun laver nogle super kreative sunde retter – både hovedretter og desserter. Var det for eksempel noget med en Low Carb Burger eller en omgang tøsepink rødbedegrød? Du kan lade dig inspirere af Regitze lige HER. God weekend. 🙂

 

Advertisements

4 thoughts on “Sunde gulerodsmuffins med syndig frosting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s