Ugens syndige: Lyserød rabarberlagkage med nøddekrokant

Skærmbillede 2013-11-08 kl. 21.13.12Nogle gange fortjener man bare sådan en rigtig ekstravagant lyserød pigelagkage med det hele. Det kan være fordi man har fødselsdag, fordi ens eksamen er gået godt, eller bare fordi det er fredag, og du trænger til det. Opskriften har jeg fået af min skønne mor, og selv om det efterhånden er lidt (læs: alt for lang) tid siden at jeg spiste kagen sidst, så kan jeg stadig huske smagen af den lyserøde syrlige rabarbercreme sammen med den crunchy nøddekrokant. Mums! Og så ligner kagen da lidt noget, der godt kunne være med i Den Store Bagedyst, synes I ikke? (For søren hvor jeg savner det program!) Her får i opskriften:

Ingredienser:

SUKKERLAGE:

 • 1 dl sukker
 • 2 dl vand
 • 0,5 vaniljestang

RABAERBERKOMPOT:

 • 300 g vinrabarberstilke
 • 100 g sukker
 • saft af 0,5 citron
 • 0,5 vaniljestang
 • 125 g rå marcipan
 • 4 dl piskefløde
 • 2 lagkagebunde
50767202d182029087c33de1eb9ed885

Word! 😉

Fremgangsmåde:

 1. Bag dine egne lagkagebunde, hvis du har lyst til det, eller køb et par bunde til formålet.
 2.  Kog en sukkerlage af sukker, vand og korn fra en halv vaniljestang. Put bare resten af vaniljestangen i lagen for en mere intens vaniljesmag. Lad sukkerlagen koge svagt til vandet er kogt ind til det halve. Herefter sættes lagen til afkøling.
 3. Imens sukkerlagen køler forberedes rabarberkompotten.Først skal rabarberne skyldes og tørres. Herefter skæres de i stykker af et par centimeter. Put rabarberstykkerne i en tykbundet gryde og tilsæt sukker, citronsaft, vaniljekorn og vaniljestang. Varm kompotten langsomt op, så frugten får tid til at stå og safte. Kog kompotten sagte til den tykner, og husk så at fiske vaniljestangen op.
 4. Riv marcipanen groft og kør den i en blender sammen med den færdige kompot til massen er jævn. Lad herefter marcipan-rabarberkompotten køle helt af.
 5. Pisk fløden helt stiv og bland den til en creme med den kolde kompot.
 6. Læg en lagkagebund på et kagefad og dup 1/2 dl sukkerlage på den med en pensel. Smør herefter 2/3 af rabarbercremen på lagkagebunden, og dæk cremen med den anden bund ovenpå. Fordel resten af cremen på toppen og i siderne med en palletkniv. Stil herefter kagen i køleskabet så den kan stå og sætte sig lidt.
 7. Inden kagen serveres kan man pynte den med chokoladesnirkler af smeltet chokolade (snirklerne laves på bagepapir), og/eller crunchy nøddekrokant. Den nemme opskrift på nøddekrokant finder du herunder.

MOGYOR_KROKANT2 copy

NØDDEKROKANT:

 • 50 g hasselnødder
 • 50 g smuttede mandler
 • 100 g sukker
 1. Rist og afskal nødderne og smut mandlerne. Forbered et stykke bagepapir ved at smøre det med smør.
 2. Smelt sukkeret i en tykbundet pande til det er lysebrunt. Skru herefter ned for varmen og kom nødder og mandler i. Vend nødderne og mandlerne omhyggeligt, så de alle overtrækkes med sukker. Hold øje! Sukkeret må ikke brune for meget og brænde af.
 3. Hæld de karameliserede nødder og mandler ud på det smurte bagepapir og lad dem køle helt af.
 4. Bræk karamelmassen i mindre stykker og kværn stykkerne groft i en foodprocessor. Nu er nøddekrokanten klar til at du kan pynte kagen.

Tip: Har du lidt nøddekrokant til overs, kan du med fordel opbevare den tørt i en lufttæt dåse eller i et lufttæt glas. Så er den klar til senere brug.

Skærmbillede 2013-11-08 kl. 21.27.08

Selfie i spejlet og det hele – man har vel stil 😉

Søstertip: Spartacus – også for tøser

 • Det kan godt være at Fitness World markedsfører Spartacus-holdtimerne som holdtimer for mænd, men vi tøser kan altså sagtens være med. I dag havde jeg min første træningstime på et af holdene, og det var virkelig fedt. Spartacus minder en del om HIT med høj intensitet og en blanding af puls og styrke gennem hele timen. Forskellen er blot at man på Spartacusholdene bruger kettlebells frem for vægtstænger, og at man i stedet for en vekslen mellem styrke og pulspas i 5 minutters intervaller har 10 øvelser af 45 sekunders varighed med 15 sekunders pause mellem hver øvelse. Det er hårdt og du bliver presset max, men det er jo også i de situationer, at man udvikler sig. Det er dog en fordel at have en god grundform og styr på teknikken inden du starter. Hvis du har det, kan du sagtens give den mindst lige så meget gas som spartacus-mændende. Prøv det, man bliver hooked. 😉 Læs mere om Spartacus HER.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s