Nemme dellefri frikadeller

1375054_10202220860862662_2061795236_nÅhr frikadeller (indsæt hjerteikon). Vores nationalspise smager vidunderligt, og fortjener derfor en lille hyldest her på bloggen i dag. Sammenlignet med fjerkræ og hvide fisk er de måske ikke det sundeste stykke kød, som du kan putte på tallerkenen, men man kan gøre meget for at gøre frikadellen til en dellefri oplevelse. Det handler bare om at bruge de rette ingredienser, og så selvfølgelig at spise de rette portionsstørrelser, (selvom det kan være svært, de smager jo himmelsk de små sataner). Heldigvis er en frikadelle dagen derpå en rigtig skøn ting at have med i madpakken eller at varme op og servere som nem aftensmad. Her får du opskriften på en sund(ere) form for frikadeller:

  • 500 g hakket magert svine- og kalvekød
  • 1 dl havregryn
  • 1 æg
  • 2 dl skummetmælk
  • 1 løg (finthakket)
  • salt og peber efter smag
1384122_10202220860942664_988450003_n

Den aften fik kæresten og jeg pandestegt spidskål til frikadellerne – mums det var lækkert. 🙂

Fremgangsmåde:

  • Bland det hakkede kød med æg, løg, salt, peber.
  • Rør skummetmælken i lidt ad gangen indtil farsen opnår den rette konsistens
  • Stil herefter farsen til at hvile 1/2 time i køleskabet
  • Form frikadellerne med en ske og steg dem på panden i en lille smule olie. Velbekomme

Søstertip

  • Vil du gøre frikadellerne endnu sundere, kan du prøve at blande kødet op med forskellige grøntsager, for eksempel rød peber eller squash. På den måde kommer en større del af frikadellen til at bestå af grøntsager, som har markant færre kalorier i sig i forhold til kødet. Jeg har også hørt, at man kan lave frikadeller i ovnen, men det har jeg endnu ikke prøvet.

Skærmbillede 2013-10-24 kl. 20.48.14

… Og så lige et lille Instamoment, og en påmindelse om at komme ud og nyde de fantastiske efterårsfarver så længe det varer. God torsdag til jer alle. 🙂

 

Advertisements

3 thoughts on “Nemme dellefri frikadeller

  1. Hej hej!
    Dejligt friskt indlæg, og godt tip med grøntsager i selve farsen- det kommer sikkert også til at gøre dellerne mere saftige.
    Og pandestegt spiskål ser ud til at være super lækkert tilbehør! Mums!

    Hvis du ønsker at prøve et virkelig sundt delle-alernativ, har jeg eksperimenteret lidt med nogle grøddeller – lavet på afkølet grød fra ‘den varme grød’ – jeg kan love dig, det var en fantastisk smagsoplevelse, og du kan evt. få opskriften og et kig på billederne hér: http://sundemy.wordpress.com/2013/10/22/den-varme-grod-og-groddeller-til-aftensmad/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s