Fit Fastfood: Sprød Butter Beanpizza

1380689_10202051829076973_2111416577_n

Så blev det 1. oktober, og denne lille madblog har nu eksisteret i 2 måneder hurraaaa. 🙂 Det skal fejres på den sunde måde med denne her super sprøde butter beanpizza. Normalt er jeg ellers ikke den store fan af bønner. Jeg synes de smager melede, men det gør jo faktisk ikke noget til denne ret, hvor bønnerne jo fungerer lidt som mel. Jeg har tidligere eksperimenteret med sunde(re) pizzaversioner, blandt andet med DENNE BLOMKÅLSPIZZA. Jeg har bare altid haft problemer med at få bunden ordentlig sprød. Det er bestemt ikke et problem med butterbeanpizzaen. Opskriften er fra af Julie Karlas Køkken, som er en af mine favoritblogge for tiden. Tjek hendes blog ud mens du spiser et stykke sprød butterbeanpizza med god samvittighed. Her er opskriften:

Ingredienser (2 personer):

 • PIZZABUND:
 • 1 dåse butterbeans
 • 3 spsk boghvedemel
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 æggeblomme
 • 1 håndfuld frisk finthakket basilikum (kan også være tørret)
 • Salt og peber efter smag
 • FYLD
 • 100 g frossen spinat
 • Parmaskinke
 • Mozarella
 • 1 håndfuld frisk basilikum

1381450_10202051829036972_2080907411_n

Fremgangsmåde:

 1. Hæld vandet fra dåsen med butterbeans. Put herefter bønnerne i en skål og mos dem.
 2. Når bønnemosen er blevet jævn tilsættes olivenolie, æg, salt og peber og den finthakkede friske basilikum, og det hele blandes godt.
 3. Tilsidst tilsættes boghvedemelet lidt ad gangen mens man samler massen til en ensartet dej.
 4. Læg et stykke bagepapir, drysset med boghvedemel på køkkenbordet og læg dejen midt på bagepapiret. Læg herefter et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud. På den måde undgår du at dejen hænger fast på kagerullen.
 5. Rul dejen ud til en cirkel med en tykkelse på cirka 5 mm. Fjern det øverste stykke bagepapir og løft forsigtigt dejen på det nederste stykke bagepapir over på en bageplade. Lad dejen hvile i minimum 10 minutter mens du forbereder fyldet.
 6. Tø spinaten op i en gryde med en lille smule vand, og skær mozarellaen ud i tynde skiver. Husk også at vaske de friske basilikumblade.
 7. Når fyldet er klart sættes pizzaenbunden i ovnen (uden fyld på) ved 220 grader i cirka 20 minutter. Når bunden er færdig og gylden pyntes den med fyldet. På den måde bevarer bunden sin sprødhed. Jeg valgte dog at pynte min pizza med mozarella efter 15 minutter i ovnen, og så give pizzabunden og mozarellaen 5 minutter sammen i ovnen, så mozarellaen kunne nå at smelte lidt. Mums det smagte godt
 8. Spis pizzaen varm. Velbekomme. 🙂

Søstertip: Super seje bønner!

 • Køber du tørrede bønner, skal du huske at sætte dem i blød i cirka 12 timer inden brug og skylle dem grundigt efterfølgende. Det kræver med andre ord noget planlægning. Er du mere den spontane type ligesom mig, så kan man heldigvis få butter beans på dåse, hvor arbejdet er gjort på forhånd. Bønner er en super nice grøntsag, som indeholder masser af protein, jern og B-vitamin og forholdsvis få kalorier. Det er med andre ord super at spise bønner for os, der gerne vil holde den slanke linje, eller hvis man ikke spiser så meget kød, men stadig gerne vil have noget naturligt protein. Her kan du se næringsindholdet for butter beans:

1379438_10202051925279378_1210767194_n

Advertisements

5 thoughts on “Fit Fastfood: Sprød Butter Beanpizza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s