Når det kommer til det syndige køkken, så er det få, som kan inspirere mig i lige så høj grad som Tora, som står bag bloggen Cute Carbs. Mage til syndigt blogparadis skal man lede længe efter, og denne opskrift stammer da også fra hendes køkken. Hvide chokoladeblondies med rabarber indeni – så bliver det bare ikke mere sommeragtigt. Og det må det altså gerne være lidt endnu, selvom kalenderen officielt siger efterår. Man kan stadig godt få rabarber i nogle af de større supermarkeder, så fyld fryseren op så du altid kan lave en bid sommer. Glædelig syndig fredag – her er opskriften:
Ingredienser:
- 180 g smør
- 180 g hvid chokolade
- 180 g lys rørsukker
- 3 æg
- Korn fra en halv vaniljestang
- 120 g mel
- en knivspids salt
- 100 g rabarber
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad.
- Pisk æg, sukker, mel, vaniljekorn og salt sammen til en let masse – det tager cirka 5 minutter.
- Vend det smeltede smør i dejen og dernæst den hvide chokolade.
- Til sidst vendes rabarberstykkerne i browniedejen
- Bag nu den hvide chokoladebrownie i en kvadratisk form (jeg har bruget en 22 x 22). Bag ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. (Hold et vågent øje med kagen til sidst. Ovne er forskellige og kagen skulle nødig blive for blød eller for tør.
- Når kagen er kølet lidt ned drysses den med flormelis og så er den klar til servering.
Kagen smager dejligt, når den er nybagt, men den bliver næsten endnu bedre efter en nat i køleskabet, hvor den lige får lov til at sætte sig lidt.
Søstertip: Hold en kagedag med veninderne
- Første gang jeg serverede rabarberblondies, var til en stor kagedag, som jeg havde arrangeret for tøserne fra mit hold på studiet. Konceptet går ret enkelt ud på, at alle medbringer en kage (eller andet bagværk), og så er det ellers bare at guffe løs, smage hinandens lækkerier, og blive inspireret. Tøserne var meget begejstrede for konceptet, så jeg har planer om snart at gentage succesen. 🙂
Hvor er du sød, tak for link 🙂
Det var så lidt. Jeg elsker din blog! 😀