Æbleflæsk så englene synger

Skærmbillede 2013-09-16 kl. 15.25.39

Min morfar plejede at sige at æbleflæsk var noget englene fik om søndagen, hvis de havde været søde. I dag er det godt nok tirsdag, men det skal ikke komme an på det. Æbleflæsk er super nemt og et lækkert supplement til det klassiske frokostpålæg, og så passer det både til hverdag og fest.

Og i dag er der virkelig noget at fejre. Mine forældre har nemlig sølvbryllup, så ud over æresport, morgensang og masser af lykønskninger, skal de selvfølgelig også have en frisk omgang æbleflæsk lavet af æbler fra min mors have. Har du også fået lyst til en omgang æbleflæsk med årstidens æbler, så får du opskriften lige her:

Ingredienser (til 1 portion som på billedet)

  • 10 små æbler
  • Bacon tern
  • 1 tsk sukker (kan udelades)

Fremgangsmåde:

  1. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Lad æblerne beholde skrællen på, det giver æbleflæsken lidt ekstra smag og tekstur.
  2. Mens du ordner æblerne, steges baconternene på en pande uden fedtstof, indtil de bliver sprøde.
  3. Når baconternene er sprøde lægges de til tørre på en tallerken med et stykke køkkenrulle på.
  4. Put æblebådene på panden ved medium varme og lad dem stege under låg.
  5. Rør med jævne mellemrum rundt i æblerne indtil de opnår en smattet tekstur. Smag eventuelt æblerne til med en lille smule sukker.
  6. Hæld æblemosen op i en skål og drys med bacontern henover.
  7. Server æbleflæsken på et stykke ristet rugbrød. Velbekomme

Skærmbillede 2013-09-16 kl. 15.24.32

Søstertip: Dagen derpå

  • Æbleflæsk smager guddommeligt, når det er helt friskt og nylavet, men retten tager bestemt ikke skade af en nat i køleskabet. Du kan derfor sagtens lave rigeligt, så der er til et par dage. Et godt tip er dog at lave lidt frisk flæsk til hver servering, da flæsket godt kan blive lidt slattent efter en dags tid på køl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s