Mors Fiskefad

Skærmbillede 2013-08-24 kl. 17.36.04

Man får tit ørene tudet fulde af, at vi danskere generelt spiser for lidt fisk, og det er nok rigtig nok. Især som studerende synes jeg godt, at det kan være svært at få fisk ind i sin kost, fordi det som regel koster en del mere at købe fisk, end det gør at købe kylling eller oksekød for eksempel. Og når man så endelig får købt sådan en lækker fisk, hvordan er det så liiiige, at man tilbereder sådan en? Denne her opskrift er et af de lækreste bud, som jeg længe har smagt. Lækker fisk, sunde kulhydrater og masser af grønt. Alt med sund måde. Her er den lækre opskrift med en kærlig hilsen fra mors køkken:

Ingredienser:

  • 600 g fisk , mørk/lys sej , torsk, lange, kulmule eller lign. filet
  • 200 g tør pasta
  • 3 porre
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • Rasp
  • 50 g revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Kog pastaen og læg den i bunden af et ildfast fad med høje kanter
  2. Skær fisken ud i mindre stykker og læg den i et lag ovenpå pastaen
  3. Rens porrerne og skær dem i små stykker
  4. Svits porrerne på en pande og tilsæt herefter mel og så mælk. Rør godt i blandingen indtil du opnår en lækker sovs.
  5. Tilsæt krydderier til sovsen og held porrer og sovs hen over fisken og drys med rasp
  6. Tilsidst kan du drysse med lidt ost eller putte et par smørklatter på toppen
  7. Bag retten i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til raspen er gylden. Pynt det hele med lidt dild inden servering.
Skærmbillede 2013-08-24 kl. 17.54.54

Øko-himlen aka min mors køkken. De fleste grøntsager vi spiser lige nu, kommer fra hendes skønne have. Som bybo bliver man helt misundelig 😉

Modertip:

  • Er du ikke så meget til pasta, anbefaler mor, at du bruger kolde kartofler istedet. Det smager også rigtig dejligt. En anden lækker variation er at tilsætte lidt champignoner til porresovsen. Det lyder heller ikke dårligt.

Søstertip:

  • Fødevarestyrrelsen anbefaler at vi spiser fisk 2 gange om ugen. Har du brug for inspiration til hvordan du kan spise mere fisk i din hverdag, så tjek hjemmesiden 2gangeomugen.dk ud. Der er masser af gode råd og lækre opskrifter.

author_to_gange_om_ugen_larg_scaled

Advertisements

4 thoughts on “Mors Fiskefad

  1. Ser rigtig lækkert ud – jeg elsker fisk 😀 Jeg får det hvertfald minimum spist to gange om ugen, der er næsten ikke nogle former for fisk eller tilberedning deraf, jeg ikke bryder mig om – og så er jeg også en haj efter fiskepålæg i alle afskygninger.

    – ANne

      • Åh, jamen lige i fiske/skaldyrs kategorien er jeg nem at stille tilfreds.
        Men blandt favoritterne er fx. fiskefad med fx. laks, broccoli, citronskal/saft, madlavningsfløde, forårsløg og porre, hjemmerørte fiskefrikadeller med dild og gulerod, tun/reje/torskerognssalat med fromagefrais, mayo, drueagurker og kapers, Stjerneskud med det hele, fisk med flødeost-spinat i filodej, fiskesuppe, skaldyrs-pizza osvosvosv 😀
        Jeg kan lide det hele. Ja, en simpel rugbrød med røget ørred/laks/makrel er også et hit.

        – Anne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s