Ugens syndige: Nemme minihindbærsnitter

382547_10201160579036279_1710924538_n

Minihindbærsnitter – inspireret af Cute Carbs og Mette Blomsterberg

Det er fredag, weekenden er lige om hjørnet og det er blevet tid til ugens syndige. Dennegang er der hjemmebagte hindbærsnitter på menuen. Når først man har smagt sådan en – helt frisk, og stadig lidt varm – går man aldrig tilbage til dem fra bageren eller brugsen. Hindbærsnitterne er lette at lave, og de er et godt alternativ til den klassiske chokoladekage, hvis man skal have noget med på studiet eller jobbet og dele ud af, da de er lette at transportere. Jeg lavede ovenstående omgang til min læsegruppe i foråret, da vi skrev projekt om Beverly Hills 90210. De blev spist hver og en. Skulle du alligevel få nogen til overs, smager de også super skønt dagen derpå efter en nat i køleskabet. Her er opskriften:

Ingredienser:

  • 75 g flormelis
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1/2 vaniljestang

Fyld:

  • Hindbærsyltetøj

Pynt:

  • 200 g flormelis
  • Krymmel

Fremgangsmåde:

  1. Ælt alle ingredienser sammen (bortset fra fyld og pynt). Denne dej er en mørdej, så vær forsigtig når du ælter – den skal kun lige akkurat hænge sammen.
  2. Stil dejen på køl i minimum 1/2 time, så den lige får tid til at sætte sig lidt , så bliver den nemmere at arbejde med.
  3. Del herefter dejen i 2 cirka lige store stykker
  4. Drys mel på bordet og rul dejen ud til 2 aflange firkanter (ca. 10 X 40 cm)
  5. Løft forsigtigt det ene stykke dej over på en bageplade, og smør et jævnt lag hindbærmarmelade ud over dejen. Læg herefter forsigtigt den anden dej ovenpå hindbærmarmeladen. Stykkerne passer måske ikke helt til hinanden, men det ordner vi om lidt. 🙂
  6. Prik små huller i kagen med en gaffel, og sæt den herefter i en ovn i 14 minutter ved 200 grader. Bagetiden kan variere lidt efter ovn, så hold øje. Når kagen begynder at blive gylden er den klar til at komme ud.
  7. Lad den færdige hindbærsnitte køle af, mens du forberede glasuren.
  8. Rør 200 g flormelis med en lille smule kogende vand. Pas på den ikke bliver for flydende.
  9. Smør et tykt lag glasur på hindbærsnitten og drys med krymmel.
  10. Lad glasuren størkne inden du skærer hindbærsnitterne ud i passende firkanter. Jeg laver næsten altid hindbærsnitterne i miniformat, så denne portion kunne sagtens give cirka 30 små hindbærsnitter. De ujævne kanter du skærer fra yderst kan du snacke lidt på imens, hihi. 🙂

971580_10201727142800019_142300976_n

Søstertip: Lav din egen hindbærmarmelade

  • Er du et overskudsmenneske med masser af tid, kan du kaste dig ud i at lave din egen hindbærmarmelade til snitterne. Sådan her gør du:
  1. Bring 220 g hindbær i kog i en gryde sammen med 100 g sukker, 1/2 vaniljestang og en spiseskefuld vand
  2. Lad hindbærmassen småkoge i 10-12 minutter til den er tyknet
  3. Hæld herefter marmeladen i en skål, og afkøl den helt inden du bruger den til hindbærsnitterne.
Advertisements

2 thoughts on “Ugens syndige: Nemme minihindbærsnitter

  1. Mmmh, hindbærsmitter går man aldrig galt i byen med, jeg laver dem oftest med hjemmelavet småsyrlig solbærsyltetøj, det er så dejligt med lidt modspil til den fede dej og søde glasur, synes jeg (:

    – Anne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s