#Hashtagsquash med rå marinarasauce

Skærmbillede 2013-08-11 kl. 18.20.30

Det siges, at maven har det med at blive mæt før øjnene. I dette tilfælde er jeg tilbøjelig til at være enig. Hver gang jeg laver denne ret, ryger den på min instagramprofil (@instalacour), fordi jeg synes den ser så flot ud med det røde og det grønne. Retten kan umiddelbart godt se lidt tricky ud med de flettede squash, men det er nemmere end du tror. Kan du tegne et # kan du også flette de her squash… Men lad være med at fortælle det til dine gæster, de vil blive super imponerede over dine kreative evner i et køkken. I 2 styks hashtagsquash med rå marinarisauce er der kun sølle 137 kcal, så spis løs. De smager lige så godt som de ser ud.

Ingredienser (ravioli – 2-3 personer)

  • 2 squash
  • 110 g kylling eller kalkun i strimler
  • 230 g spinat
  • 3 spsk hytteost
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk (frisk) basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Først laves fyldet: Blend hytteost, kylling, oregano, basilikum og spinat i en foodprocesser eller blender.
  2. Lav herefter tynde slices af squashene (jeg brugte en osteskærer, men der findes sikkert et mere relgementeret stykke værktøj til det… hihi).
  3. Skær slicene midt igennem på langs, så bliver de lettere at flette med.
  4. Tag 4 slices og væv dem til et hashtag – #. Hvis du væver det første slice over og under, skal det næste slice under og over.
  5. Put fyld på midten af squashhashtaget. Luk herefter enderne af squash-slicene hen over fyldet, og vend squashhashtaget om, således at de løse ender vender nedad.
  6. Bag hashtagsquashene i en ovn ved 200 grader i 25 minutter.

Ingredienser (rå marinarasauce)

  • 1 stor tomat eller en håndfuld små
  • 1 fed hvidløg
  • friske basilikumblade
  • 1 spsk oregano

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløget fint
  2. Put hvidløget og de øvrige ingredienser i en blender og blend.
  3. Server ovenpå hastagsquashene – bon appetít!
Skærmbillede 2013-08-11 kl. 17.37.00

I får altså lige et ekstra Instabillede af lækkerierne. Som det fremgår, så er det heller ikke altid, at det der squashfletteri går helt efter planen for mig… Men jeg lover at det smager godt alligevel. 🙂

Søstertip: Ekstra fyld? Intet problem!

  • Fik du lidt fyld til overs, så brug det til at spiffe din næste frokost lidt op. Fyldet kan sagtens bare spises for sig selv ovenpå et stykke ristet rugbrød. For meget marinarasovs? Put det ovenpå dit pålæg eller din omelet. Det gælder om at udnytte de fødevarer man har og undgå madspild. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s