A-B-C Gulerodskopkage med skyr/cremecheese-frosting

Skærmbillede 2013-08-08 kl. 16.28.00Ladies and Gentlemen, we have a winner!!! Efter en eftermiddag i højt humør i køkkenet kan jeg nu endelig præsentere mit bidrag til Gymbags Madchallenge #1. For de af jer som ikke ved det, så går udfordringen ud på at opfinde en lækker/sjov/ kreativ ret indenfor en periode på 7 dage. Det eneste krav der er, er at retten skal indeholde nogle bestemte ingredienser, i dette tilfælde avocado, banan og gulerod. Mit bidrag er denne A(vocado) B(anana) C(arrot) Gulerodskage med skyr/cremecheese-frosting, lyder det ikke lækkert? Det er det også, og sundt.

Kagen smager som en klassisk gulerodskage, hvor bananen og avocadoen er med til at give kagen dens skønne bløde konsistens og nøddeagtige smag. Skyr/cremecheese-frostingen sætter prikken over i’et og tilfører kagen en dessertagtig feeling.  Men selvom den smager lidt uartigt, så kan du sagtens spise en portion med god samvittighed. Der er nemlig kun 276 kcal i den pr. portion. Jeg er lidt stolt af kagen, for det er den første kage nogensinde, som jeg selv har opfundet. Jeg håber i kan lide den.

Ingredienser:

  • 1 stor kop
  • 1 æg
  • 1 tsk most banan
  • 1 tsk most avocado
  • 1 baby gulerod
  • 2 spsk mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk skyr
  • 1 tsk bagepulver

Skærmbillede 2013-08-08 kl. 16.27.25

Fremgangsmåde (1 Kage):

  1. Mos banan og avocado i en stor kop.
  2. Tilsæt æg og bland godt.
  3. Hvis du ikke har mandelmel, så blend selv mel af mandlerne i en blender.
  4. Tilsæt mandelmel og de øvrige ingredienser og bland.
  5. Sæt koppen med dejen i en mikroovn i 2 minutter. (Har du ikke en mikroovn kan kagen bages ved 200 grader i 6-7 minutter i en almindelig ovn).
  6. Når kagen er bagt sættes den på køl  mens frostingen laves.

Skyr cremecheese-frosting:

  • 1 tsk Philadelphia light
  • 3 tsk skyr
  • 1 tsk vaniljepulver eller korn fra en halv vaniljestang

Fremgangsmåde:

  1. Bland Philadelphia Light og skyr, og smag til med vaniljepulver.
  2. Tag gulerodskagen ud af fryseren efter nogle minutters nedkøling, og skær den horisontalt igennem, så du nærmest får 2 små lagkagebunde
  3. Fordel frostingen med halvdelen i midten og halvdelen på toppen af kagen.
  4. Pynt evt. med lidt hakkede mandler, revet gulerod, eller kanel og så er der serveret.

Skærmbillede 2013-08-08 kl. 16.27.46

Søstertip: Variation med Avocadofrosting

  • Jeg lavede en del forsøg i køkkenet for at gøre min kage helt perfekt. ABC gulerodskagen med skyr/cremecheesefrosting var en klar vinder for mig, da det var den, der smagte mest syndigt og dessertagtig. Men der var længe en skarp konkurrent med avocadofrosting, som nok smager en smule mere mad-agtig. Men i skal selvfølgelig ikke snydes for den af den grund. Kagen er den samme som før, med den ene forskel at avocadoen byttes ud med 2 tsk. banan i alt i stedet. Opskriften på avocadofrosting får du her:
  1. Mos 2/3 af en halv avocado
  2. Tilsæt herefter 1 tsk vaniljepulver samt en smule citronsaft
  3. Smag evt. til med lidt stevia
  4. Nu er avocadofrostingen klar til at du kan pynte kagen med den.

Advertisements

4 thoughts on “A-B-C Gulerodskopkage med skyr/cremecheese-frosting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s