Jeg-får-lyst-til-at-rulle-dig-spidskålswraps

SAMSUNG CSC

Som den pandekage pige jeg er, har jeg altid elsket wraps. Det er lidt som om, at en pandekage virker knap så syndig med salat og andre former for “rigtig mad” i, ikke? Jeg er dog altid på jagt efter et sundt alternativ, så da jeg faldt over disse spidskålswraps på healthjunkie.looklab.dk, vidste jeg at de skulle prøves. De havde deres debut ved en tøsemiddag, og man kan roligt sige, at de var en succes. Faktisk i en sådan grad at jeg ikke nåede at tage et eneste billede til Instagram, inden de var væk. Derfor er billederne af denne ret lånt af healthjunkie, så lad mundvandet løbe mens i læser opskriften.

Ingredienser (til 4 wraps):

 • 4 store spidskålsblade
 • 400 g lækkert oksekød (kylling o.lign. kan også bruges)
 • 4 gulerødder, revet
 • 1 æble skåret i tynde skiver
 • Alternativt til fyldet, så bare tøm køleskabet.

Dressing:

 • 1,5 dl skyr
 • 1 spsk friskpresset citron
 • 1 håndfuld friske urter efter smag
 • 1 fed hvidløg, hakket
 • Salt og peber

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave dressingen ved at blande alle ingredienser sammen og smage til med citron, salt og peber. Sæt den derefter i køleskabet så den kan stå og sætte sig lidt.
 2. Steg herefter kødet. Alt efter kød og smag kan du stege det i længere eller kortere tid. Lad kødet hvile 5 minutter efter stegning.
 3. Skær kødet i passende skiver
 4. Pil fire store blade af et spidskål og skyl den grundigt.
 5. Fordel herefter fyldet på bladende, og rul dem som ved almindelige wraps: Start med at rulle bladet fra neden hen over fyldet, og rul derefter wrappen stramt sammen fra den ene side.

Søstertip – Rulletip og kalorier:

Først Rulletippet: Når du skal rulle wrappen er kan det godt være lidt problematisk i bunden af spidskålsbladet, da der har en tendens til at være en ret hård hvid… stilk (?), som gør at wrappen nemt knækker. Men hvis bare du skærer den af, er der ingen problemer.

I forhold til kalorier havde healthjunkie lavet denne fine energitabel, så du kan få et overblik over det. Pr. wrap er der for cirka 192 kcal. Du kan altså sagtens spise to med god samvittighed, men så skal du også være sulten – de mætter virkelig godt.

Skærmbillede-2013-07-14-kl.-16.07.56

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s