Scorepandekager med god samvittighed

DSCN4175-1Mums mums mums. Jeg er Pandekagepige med stort P. Det er jo den mest geniale kage der findes. Har været hooked på de skønne pandekager lige siden jeg flippede de første i min mormors køkken. Siden er det både blevet til madpandekager, American pancakes og crepes suzette, og de første år, hvor jeg var flyttet hjemmefra, var spinatpandekager min hofret, når jeg fik gæster. (Noget min kæreste stadig driller mig med i dag).

Denne opskrift er dog i en super sund proteinrig version med masser af smag uden alle kalorierne. Alle der har smagt dem, elsker dem, det er nogle rigtige scorepandekager, som både duer til hverdag og fest. Og har du ikke lige en at dele dem med, så kan du faktisk sagtens spise dem alle sammen selv med god samvittighed. Der er nemlig kun 250 kcal i en hel portion pandekager- inklusiv bær og frugt. Det smager syndigt, men det er super sundt. Hvad mere kan man ønske sig?

Ingredienser:

 • 1 tsk. kanel (med top på)
 • 2/3 dl havregryn
 • 1 æg
 • 1/2 dl mælk
 • 1 banan
 • En lille håndfuld bær

Fremgangsmåde:

 1. Put kanel og havregryn i en blender og blend til det bliver til “mel”
 2. Tilsæt æg, mælk og halvdelen af bananen, og blend til dejen er ensartet
 3. Skær resten af bananen i skiver og forbered bærerne til fyldet
 4. Steg pandekagerne i lidt fedtstof på en lille pande. Jeg plejer at få ca. 4 pandekager. Når de er færdige rulles de med fyld indeni, og så er der serveret.

Skærmbillede 2013-07-31 kl. 23.28.19

Søstertip: Eksperimenter med fyld og krydderier

 • Det med fyld giver lidt sig selv. Put de frugter og/eller bær i som du lyster. Bruger du frosne bær, så husk at koge dem før brug. I forhold til krydderier er det bare at prøve sig frem. Jeg har blandt andet prøvet med vanilje (meget neutral smag) og kardemomme (meget jule-agtig smag), men jeg kunne forestille mig at chilli og kakao (er det et krydderi?) også kunne være en lækker kombo.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s