Boghvedegrød med sommerbær på

Skærmbillede 2013-07-31 kl. 22.06.02Jeg er vild med grød! Det er billigt, det er nemt at lave, det mætter godt og variationsmulighederne er uendelige. Min favoritgrød for tiden er boghvedegryn med årstidens bær på toppen. Her er opskriften:

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 1 dl boghvedegryn
  • 1/2 dl mælk (valgfri)
  • Friske eller frosne bær efter eget valg

 

Fremgangsmåde:

  1. Om aftenen sættes boghvedegrynene i blød i en lille smule vand. Så er de hurtigere at koge om morgenen
  2. Om morgenen bringes 2 dl vand i kog
  3. Når vandet koger tilsættes boghvedegrynene. Rør i gryden konstant, så grynene ikke brænder på.
  4. Når grøden begynder at tykne tilsættes mælk. Fortsæt med at røre.
  5. Når grøden igen er tyknet er den klar til servering. Pynt med bær og velbekomme.

 

Søstertip: Frosne bær

  • Brug frosne bær. Bær på frost er tit billigere end dem som er ikke-frosne (?), men har ofte en høj kvalitet, da de er plukket i deres højsæson og frosset ned med det samme. De fleste frosne bær skal koges 1-2 minutter inden brug af sundhedshensyn. Brug bærerne som pynt på toppen, eller lad dem koge sammen med grøden, så den får en sjov farve.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s